COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Меморандум ще улеснява работата на български компании на македонския пазар

По-лесно ще се подпомага една българска компания, която иска да намери своето място на македонския пазар. Това каза в "Денят започва" Стамен Янев, Изпълнителен директор на Българската агенция по инвестиции по повод подписания вчера Меморандум за сътрудничество между Българската агенция по инвестиции и Инвест Македония.

от БНТ
09:12, 24.11.2017
Чете се за: 00:41 мин.
У нас
Стамен Янев, Изпълнителен директор на Българска агенция по инвестиции: Истинските ползи са в това да изградим добри отношения, да няма бариери пред търговията, да няма пречки за осъществяване на инвестиции. Това би създавало заетост, която дава възможност за повишаването на доходите на всеки един от нас.

Изпълнителният директор на Агенцията по инвестиции съобщи, че през тази година се очаква свеж капитал в размер на над 400 млн. лв. който да разкрие потенциал за нови над 6 000 работни места. Той допълни, че с икономическото министерство застават зад 23 сериозни проекта, които са на обща стойност над 300 млн. лв. с потенциал да разкривят нови 5 000 работни места.

В студиото на БНТ Стамен Янев каза, че темата, която ще бъде във фокуса по време на Българското европредседателсво за тях, ще бъде "Инвестиции". Сред тях ще бъде и по-нова стратегия за индустриализация на Европа, която да минава през привличане на инвестиции, генериране на нови високотехнолгични продукти.", каза още той.

Стамен Янев, Изпълнителен директор на Българска агенция по инвестиции: Нашето виждане по време на европредседателството е да изострим вниманието за това какво може България, да им покажем добрите примери, а те определено съществено. Те могат да бъдат намерени в Тракия - икономическа зона.
Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Директор в „Гугъл“ пред БНТ: Всяка компания да разбира от дигитални умения
Директор в „Гугъл“ пред БНТ: Всяка компания да разбира от дигитални умения
Медицинският институт с технология от ЦЕРН може да стане балкански научен център
Медицинският институт с технология от ЦЕРН може да стане балкански научен център