НОВИНИ

Менда Стоянова: Заявка за коалиция няма нито от наша, нито от страна на БСП

Заявка за коалиция няма нито от наша, нито от страна на БСП, никога не е имало подобно нещо, това са спекулации, каза в студиото на "Още от деня" Менда Стоянова след проведения конгрес на ГЕРБ в неделя.

bnt avatar logo
от БНТ
19:15, 27.11.2017
Чете се за: 00:57 мин.
У нас
Менда Стоянова, председател на парламентарната Комисия по бюджет и финанси: Левицата няколко пъти поставя този въпрос, но няма нищо общо с истината, затова трябваше да приемем декларация по този повод. Да бъдеш диалогичен и балансиран е нещо, което е хубаво, не случайно имаше предложение Корнелия Нинова да стане председател на НС. Имахме за цел да покажем отношение към опозицията различно от това, което получавахме, когато ние бяхме опозиция. Искахме да покажем, че се стремим да имаме различни взаимоотношения в парламента. Но тези стъпки бяха изтълкувани погрешно за искане на коалиция с БСП, което не е вярно.


;

Стоянова коментира и Бюджет 2018.

2017 г. няма да я завършим на излишък, вероятно ще е балансирана някъде около нулата и малко над нулата, като бюджетът за отминаващата година беше планиран на дефицит 1 млрд. и 400 милиона лева, каза председателят на парламентарната Комисия по бюджет и финанси.

Това означава, че преизпълнението на приходите изцяло ще отиде за намаляване на дефицита - извеждането до 0 или близо до 0, добави тя.

Менда Стоянова, председател на парламентарната Комисия по бюджет и финанси: 2,5 млрд. лева разходи повече предвидени в Бюджет 2018 спрямо Бюджет 2017 не се раздават на калпак. Те са насочени в определени сфери с цел да се постигнат определени политики. Това са образование, здравеопазване, сигурност и социалната сфера.

Менда Стоянова коментира и думите на Вежди Рашидов, че от младите, останали у нас "не става и чеп за зеле":

Менда Стоянова, ГЕРБ: Никога не бих изрекла подобни думи като тези, които е казал Рашидов. Навярно и той не мисли по подобен начин. Децата, останали тук, не може да се определят по този начин. Нашите деца намират перспектива да останат в България и подобни изказвания не бива да бъдат толерирани.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът Радев е на посещение в Кипър
Президентът Радев е на посещение в Кипър
Кризисни центрове помагат през зимата на хора в нужда
Кризисни центрове помагат през зимата на хора в нужда