НОВИНИ

Меркел и Макрон призоваха Путин да освободи украинските моряци

Германският канцлер Ангела Меркел и френският президент Еманюел Макрон са настояли днес пред руския президент Владимир Путин страната му да освободи украинските моряци, които задържа три кораба в Керченския проток край Крим в края на миналата седмица. Това съобщи Ройтерс, като се позова на прессекретаря на Кремъл Дмитрий Песков.

bnt avatar logo
от БТА
22:30, 01.12.2018
Чете се за: 00:47 мин.
По света
меркел макрон призоваха путин освободи украинските моряци

Макрон и Меркел са имали отделни срещи с Путин в кулоарите на срещата на върха на Г-20 в Буенос Айрес. Руският президент е заявил, че въпросът с моряците е от компетенциите на съда.

Вчера стана ясно, че украинците са били прехвърлени в Москва. Двадесет и четиримата украински граждани - военни моряци и представители на Службата за сигурност на Украйна са арестувани до 25 януари. Те са заподозрени в незаконно преминаване на руската граница и ги заплашва наказание до 6 години лишаване от свобода.

;

Меркел е призовала Путин за успокояване на напрежението между Русия и Украйна, съобщи нейният говорител Щефен Зайберт. Германският канцлер е обсъдила и с президента на САЩ Доналд Тръмп инцидента в Керченския пролив, допълни още говорителят.

"Канцлерът обсъжда с президента на САЩ, в рамките на срещата на върха на Г-20 в Аржентина, наред с други въпроси, руско-украинския конфликт в Керченския пролив. Тема на разговор, също така, е било и заявеното от САЩ оттегляне от Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег на действие ", пише Зайберт в "Туитър", публикувайки и снимка от разговора между Меркел и Тръмп.

;
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откраднаха полицейски автомат при безредиците в Париж
Откраднаха полицейски автомат при безредиците в Париж
Ердоган е предложил  на Путин нова среща  за Идлиб
Ердоган е предложил на Путин нова среща за Идлиб