НОВИНИ

Меркел: Може да се намери решение за Брекзит в рамките на сегашното споразумение

Може да се намери решение за Брекзит и в рамките на това споразумение, без то да бъде предоговаряно, каза германският канцлер Ангела Меркел. Тя беше в Братислава и участва в работен обяд, заедно с премиерите на страните от Вишеградската група.

Фани Аронова
от Фани Аронова
22:51, 07.02.2019
Чете се за: 00:28 мин.
По света

Изборите за Европарламент, развитието на еврозоната и единния европейски пазар на стоки и услуги бяха сред темите, които обсъдиха в Братислава лидерите на Полша, Унгария, Чехия и Словакия, заедно с германския канцлер. По горещата тема на деня Ангела Меркел каза, че Брюксел прави всичко по силите си, за да има организиран Брекзит.

Но Евросъюзът трябва да запази цял вътрешния си пазар и да защити своята членка Република Ирландия.

;

На фона на съпротивата срещу проекта "Северен поток 2", Меркел увери, Германия няма да бъде зависима от руския газ, ако постигне диверсификация. Канцлерът добави, че е важно Украйна да остане транзитна страна на газ за Европа.

Словашкият премиер Петер Пелегрини обяви проект за подпомагане на северноафриканските страни и по-специално Мароко, по който ще работят петте държави. Той е насочен към външните причини за миграцията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Германия и Франция с обща разработка за нов боен самолет
Германия и Франция с обща разработка за нов боен самолет
Бургаският съд остави в ареста двамата касоразбивачи
Бургаският съд остави в ареста двамата касоразбивачи