НОВИНИ

Пловдив се подготвя за тържествата за 6 септември

Ден преди 6 септември и празника на Пловдив, градът е готов да посрещне гости от цялата страна за тържествата, с които отбелязваме 134 години от Съединението на Източна Румелия и Княжество България. Във връзка със празничните събития се предприемат специални мерки за безопасност и спазване на обществения ред.

bnt avatar logo
от БНТ-Пловдив
07:18, 05.09.2019
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

По традиция всяка година преди 6 септември основно се почиства паметника на площад "Съединение". Машинно беше измит и целия площад.

Иван Стоянов, директор на ОП „Чистота" - Пловдив: А в Деня на Съединението ще се измие Голямоконарско шосе и маршрутът, по който ще се проведе маратонът.

Сменени са и знамената - националният трибагреник и флагът на Пловдив на всички входно-изходни пътни артерии.

Освен на 6 септември, но и през уикенда има съсредоточаване на различни културни мероприятия от календара на европейската столица на културата, което налага и засилване на мерките на безопасност. Вечерта в зоната на тържествата на площад "Съединение" няма да бъдат допускани граждани в нетрезво състояние и с обемист багаж.

Комисар Венелин Младенов, началник на „Охранителна полиция": Движението ще бъде ограничено от бул. "Цар Борис Трети Обединител" до бул. "Руски" във връзка със зарята от 18 до 22 часа и сутринта на 6-ти от 9.30 до 13, когато се провеждат маратоните.
Ботьо Гиргинов: Отново искаме да приканим живущите и хората, които са паркирали своите МПС-та в близост до охраняемите зони да направят всичко възможно да бъдат отстранени от тези места на местодомуване.

След близо едногодишен ремонт за празника на града ще бъдат премахнати загражденията на площад "Централен", който има изцяло нова визия. Новите археологически зони и местата на почивка вече ще са достъпни за хората, въпреки че има довършителни работи по настилката и оформлението.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
10 години от потъването на кораба Илинден
10 години от потъването на кораба "Илинден"
Очаква се интензивен трафик по пътищата днес
Очаква се интензивен трафик по пътищата днес