НОВИНИ

Местан: "ДОСТ - натовска, европейска и решителна антиолигархична партия"

Новата партия "Демократи за отговорност, свобода и толерантност" - ДОСТ с лидер Лютви Местан беше учредена днес. Местан обяви партията си за патриотична, антиолигархична, бореща се с корупцията, натовска и европейска. Учредяването на пратията събра над хиляда души в НДК.Турски депутати и гости от изселническите организации в Турция дадоха подкрепа за ДОСТ.

Десислава Маркова
от Десислава Маркова
16:06, 10.04.2016
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

В почти едночасовото си слово Лютви Местан определи ДОСТ като новата либерална партия, от която България се нуждае. Според него ДОСТ трябвало да защити либерализма и толерантността и да бъде алтернатива на ДПС.

Лютви Местан, председател на ДОСТ: Ще освободим избирателите от безалтернативността да гласуват за партии, чиито лидери със своята абсолютна власт отдавна са превърнали принципа за единството в принцип за единственост, незаменимост и пожизненост.

В устава на ДОСТ е записано, че лидерът на партията може да бъда начело не повече от два мандата и че всички решения ще се взимат след дебат, а не еднолично. Лютви Местан благодари на всички учредители, които въпреки репресията на която били подложени били предпочели ДОСТ. Според Местан ДПС била гордиев възел на корупцията, олигархията и проруските интереси.

Лютви Местан, председател на ДОСТ: Затова ДОСТ, освен натовска и европейска ще бъде и решителна антиолигархична партия.

От управляващата партия на справедливостта в Турция изразиха надежда, че ДОСТ ще се погрижи за българските мюсюлмани.

Фeтма Бетюн Саянкайъ, зам.-председател на Партия на справедливостта и развитието: Вярваме, че ДОСТ ще бъде един от най-важните мостове в развитието на отношенията между България и Турция.

Учредяването на партията беше съпроводено с изключителни мерки за сигурност.Специално впечатление правеше минималното присъствие на жени.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арестуваните за продажба на наркотици в Студентски град отиват в спецсъда
Арестуваните за продажба на наркотици в Студентски град отиват в спецсъда
Преизбраха Тодор Цанев за председател на АБВ-София
Преизбраха Тодор Цанев за председател на АБВ-София