НОВИНИ

Местна охрана пази село Самуилово

Отряд за борба с кражбите вече охранява петричкото село Самуилово. На доброволни начала младите хора са се организирали и следят за реда и спокойствието в селото. Резултат има, тъй като посегателствата над чужда собственост рязко са намалели, а най-доволни са възрастните хора.

bnt avatar logo
от Антон Чавдаров
19:56, 11.03.2016
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

В Самуилово са направили свой отряд за борба с кражбите най-вече заради търговците, които идват в селото, за да продават различни стоки. На тях им е забранено да обикалят по къщите на хората, защото много често се оказват крадци. Докато кръстосват селото и предлагат дрехи, казани, ножове и маркучи, те крадат… каквото им видят очите.

Кирил Стоянов, кмет на село Самуилово: Никой търговец не трябва да влиза и да обикаля по къщите, има си обособени за тази цел места. Имаме и агресивни хора, които в първите години едва ли не че им нарушаваме правата, че му забранявам да обикаля селото. Аз ако нарушавам твоите права, защитавам правата на хората от селото.

В отряда срещу кражбите влизат всички жители на селото, но активно действат по-младите. Забележат ли съмнителен автомобил с подозрителни търговци те веднага се обаждат на кмета, а той на полицията, която проверява сигнала. Схемата действа безотказно и кражби в Самуилово от много време няма.

- Виждам колко лица има в микробуса например, записвам регистрационния номер, звънкам на кмета и моята работа приключва дотук.

- Обаждам се на кмета, което е първото задължение и после той трябва да звънне на органите на реда.

- Помагаме на кмета и на хората, да няма проблеми.

Кирил Стоянов, кмет на село Самуилово: Като слушаме това, което се случва в България, Господ явно ни пази много добре от тези истории.

Примера на Самуилово следват и други села в община Петрич. За справяне с кражбите помагат и камерите за видеонаблюдение.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нов логопедичен кабинет във Варна
Нов логопедичен кабинет във Варна
Протести на полицаи във Варна и Русе
Протести на полицаи във Варна и Русе