Местността "Боровец" край Варна е без улично осветление

Все още няма улично осветление в местността „Боровец-Север“ край Варна, където живеят много хора. За това сигнализираха зрители на БНТ2. Още през пролетта живеещите в района получиха обещание от общинската администрация улични лампи да бъдат поставени до края на годината.

от БНТ
преди 2 години
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Живеещите в местността “Боровец” неведнъж протестираха срещу лошата инфраструктура в района. Въпреки решението на общинските съветници във Варна да се отпуснат от бюджета средства, лампи по улиците все още няма.

Евелина Генчева - жител на местността ”Боровец”: За догодина евентуално! За тази година го имало заложено в бюджета, но нещо са объркали плановете, евентуално за догодина, което нищо не значи за нас. Имаме малки деца, имаме възрастни хора, кучета пуснати навсякъде, не смеем да си пуснем децата самички, ние не смеем да ходим сами – навсякъде е тъмно.
Георги Перничев - жител на местността ”Боровец”: Вечер е тъмно, бездомни кучета налитат, хапят. Проблемът е за малките деца и възрастните хора.

Хората са недоволни и от състоянието на улиците в района.

Георги Перничев: Вътрешните улици, освен главния път, са много разбити, не стават за минаване, трудно е, особено зимата, защото гледам болен човек, ако се наложи линейка, пожарна да дойде, няма как.

Улично осветление в местността "Боровец-Север" ще има, обещаха от Община Варна. Предвижда се това да стане в началото на идната година.

Топ 24
Най-четени