НОВИНИ

Мета: Има ли избори на 30 юни, изкарвам армията на улицата

Албанският президент Илир Мета заяви на среща с посланиците на страните членки на ЕС в Тирана, че като върховен главнокомандващ ще изведе армията по улиците, ако бъде направен опит за провеждане на изборите на 30 юни, съобщава вестник "Шчип". Според същия източник обяснението на Мета е, че е получил информация от чуждестранни служби за опит за безредици, което той не може да допусне като държавен глава.

bnt avatar logo
от БГНЕС
14:12, 18.06.2019
Чете се за: 00:23 мин.
По света
мета избори юни изкарвам армията улицата

Срещата, проведена вчера в Двореца на бригадите, продължила два часа, беше посветена на политическата криза в страната, по-специално решението на Мета да отложи изборите.

Днес президентът Мета изпрати писмо до посланиците, в което подчертаха причините за отлагането на изборите, като добави, че "албанците няма да гласуват на 30 юни".

Той също така оценява в писмото, че процедурата за неговото уволнение е преврат.

Наред с други неща, той обеща да се опита да доведе до масата за преговори премиера и лидер на управляващите социалисти Еди Рама и лидера на основната опозиционна Демократическа партия Люлзим Баша, за да намери решение, и ако успее, той ще поиска от опозицията да се откаже от протеста, който ще се проведе на 21 юни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Боклуци на плаж Буджака край Созопол
Боклуци на плаж Буджака край Созопол
Фейсбук ще стартира нова виртуална валута догодина
Фейсбук ще стартира нова виртуална валута догодина