НОВИНИ

Метална футболна врата е паднала върху 13-годишно момче на игрище в Пазарджик

Момчето е в кома, в изключително тежко състояние. Инцидентът е станал през почивните дни, но едва днес се разбира за него. След случая започнаха масови проверки на спортни детски площадки в града.

bnt avatar logo
от Антоанета Чакандракова
16:51, 28.09.2018
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Детето е пострадало, докато си е играело на едно от футболните игрища в града. Момчето се хванало за горната греда на вратата за да се люлее, но конструкцията се обърнала и се стоварила върху него. Прието е в болница с множество счупвания.

Димитър Иванов - началник на отделението по анестезиология и интензивно лечение в МБАЛ-Пазарджик: В тежко състояние, с тежка черепно-мозъчна травма и белодробна контузия. На апаратна вентилация е. В медикаментозен сън. Има опасност за живота му.

Според местната управа преди три седмици при направената проверка вратата била здраво захваната с болтове за земята, но по-късно някой ги е изкъртил.

Иван Стефанов - община Пазарджик: Ние ги заварим, те се люлеят по тях, увисват, къртят пантите и по-добре без врати, отколкото постоянно да се къртят.

Жителите на квартала също разказаха, че децата идвали на големи групи и изпочупвали детските съоръжения.

Теодора Нонкева: Катерят се, трошат ги, ритат ги.
Темелко Ангелов: За мен едно малко дете не трябва да бъде тук без надзор.

След инцидента директорът на полицията в Пазарджик разпореди спешно проверки на спортните и детски съоръжения в града. Комисия на общината също ще проверява тяхната безопасност. Вратата вече е заварена за оградата, за да се избегнат други инциденти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Емблематичната за БНТ Нушка Григорова навърши 80 години
Емблематичната за БНТ Нушка Григорова навърши 80 години
Германката Вибке Байхе: България ме промени
Германката Вибке Байхе: България ме промени