НОВИНИ

Мей разговоря с Тръмп, след като часове по-рано той разкритикува работата й

Британският премиер прие американския президент в правителствената резиденция "Чекърс". По-рано в интервю за днешния брой на в. "Сън" Доналд Тръмп разкритикува Тереза Мей заради плана й за Брекзит. Вторият ден от визитата на американското президентско семейство беше съпроводен от протести в британската столица.

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
14:00, 13.07.2018
Чете се за: 00:38 мин.
По света

Вместо подкрепа, Тереза Мей получи неочакван медиен удар от съюзник. В интервюто за в. "Сън" Доналд Тръмп заяви, че плана й за Брекзит вероятно ще убие сделката за свободна търговия със САЩ.

Преди разговора, говорителят на Тереза Мей заяви, че тя с нетърпение очаква да представи плана си на Доналд Тръмп.

Тереза Мей, премиер на Великобритания: Ще обсъдим нашите отношения между Великобритания и САЩ, които са много добри.

Президентът Тръмп също определи отношенията като много добри.

Доналд Тръмп, президент на САЩ: На вечерята снощи отношенията ни бяха по-добри отвсякога. Отношенията ни са много, много силни.

Пред в."Сън" американският президент заяви, че досегашният външен министър Борис Джонсън може да стане добър премиер. Тръмп определи работата на кмета на Лондон като "ужасна", упрекна го, че не се справя добре в борбата с тероризма и че разрешил протести срещу неговото посещение.

В интервюто Тръмп споделя, че се възхищава на кралица Елизабет Втора, защото по време на управлението си тя никога не е допуснала грешка.

Днес Тръмп и съпругата му Мелания ще пият чай с кралицата. А вечерта американската президентска двойка ще отпътува за Шотландия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Колко ще струват билетите за космически туристи?
Колко ще струват билетите за космически туристи?
Над 200 са вече жертвите на наводненията в Япония
Над 200 са вече жертвите на наводненията в Япония