НОВИНИ

Международна конференция по сигурността започва в Мюнхен

Конфликтът в Сирия ще бъде и сред темите на ежегодната международна конференция по сигурността в Мюнхен, която започва днес. Форумът ще продължи три дни и в него ще участват над 30 държавни глави и 70 външни министри. България ще бъде представена от президента Росен Плевнелиев.

международна конференция сигурността започва мюнхен
bnt avatar logo
от БНТ
08:52, 12.02.2016
Чете се за: 00:26 мин.
По света

Централни теми на конференцията ще бъдат конфликтът в Сирия, бежанската криза в Европа, както и бъдещето на европейската вътрешна сигурност. Участниците във форума ще обсъдят още положението в Африка и мерките за защита срещу заплахи в киберпространството. За първи път на форума ще се говори и за световната стабилност и предотвратяването на опасни епидемии, каквито в последната година причиниха вирусите Зика и Ебола.

В рамките на форума по традиция се провеждат много неформални и лични срещи на политици, на които се обсъждат нови инициативи в сферата на сигурността, които след това получават по-нататъшно развитие в рамките на различни международни формати. Форумът ще се състои в луксозния хотел "Байеришер хоф" при особено строги мерки за сигурността на участниците и гостите. Районът около хотела в центъра на Мюнхен вече е отцепен от силите на реда.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Три смъртни случая във Венецуела причинени от вируса Зика
Три смъртни случая във Венецуела причинени от вируса Зика
 Хапчето любов на д-р Врабчев
Хапчето "любов" на д-р Врабчев