Хиляди посетители се очаква да присъстват на тазгодишното издание на яхтеното изложение. То се провежда за 27-ми път и ще включва водни каскади и демонстрации с неприлично скъпите плавателни съдове. Една от основните атракции на експото е "летящата яхта". Тя е разработена от компания, базирана в Обединените арабски емирства.

Хиляди посетители се очаква да присъстват на тазгодишното издание на яхтеното изложение. То се провежда за 27-ми път и ще включва водни каскади и демонстрации с неприлично скъпите плавателни съдове.

Една от основните атракции на експото е "летящата яхта". Тя е разработена от компания, базирана в Обединените арабски емирства.

Алоа Вюжо - мениджър на компанията: "Тази лодка притежава два двигателя "Ве-8", които ѝ дават обща мощност от 740 конски сили. Има и няколко предавки - за потегляне, нормална и максимална скорост. Летящата яхта потегля със скорост от 12 възела и може да достигне 40 възела, дори и при лоши условия и силно вълнение. Корпусът на лодката се издига на височина метър и половина над морското равнище."

Дотук има 15 поръчки за този модел, които ще бъдат доставени догодина. Цената на една "летяща яхта" е 870 хиляди щатски долара.

Другата голяма атракция на шоуто е една от най-големите яхти в света, чийто дебют беше по време на яхтения фестивал в Кан миналата година.

Томасо Чиабра - директор и основател на компания за производство на яхти: "Само корпусът на яхтата е един и същ. Всички останали детайли и характеристики са поръчкови и по желание на купувача."

37-метровата суперяхта се предлага с два двигателя и може да развие максимална скорост от 25 морски възела. Цената възлиза на 17 милиона щатски долара."

Според Чиабра, яхтената индустрия в Близкия изток се развива с бързи темпове. През 2020 година ще бъде открито ново пристанище в Дубай, което ще предостави хиляда пристана, красив фар и Виенско колело по-голямо от това в Лондон.

Международното яхтено изложение в Дубай ще продължи до 2 март.