НОВИНИ

Междупарламентарно заседание на ЕП и американския Конгрес в София

За първи път българското Народно събрание беше домакин на Междупарламентарно заседание „Европейски парламент - Конгрес на Съединените Щати“. Председателят на вътрешната комисия Цветан Цветанов обсъди с Марио Диаз Баларт от американския конгрес и евродепутата Кристиан Елер темите за Западните Балкани и Киберсигурността.

Стоил Рошкев
от Стоил Рошкев
17:33, 30.06.2018
Чете се за: 00:33 мин.
По света

Искреността и доверието са подходът, с който трябва да се дадат посланията за повече Америка в Европа и повече Европа в Америка - заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ и шеф на вътрешната комисия Цветан Цветанов.

Цветан Цветанов - председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред: Разбира се, част от темите, които бяха обсъждани - потенциалните заплахи за трети страни, на този формат, който е, ЕС - Съединените щати. Разбира се, Русия, Китай са едни от основните потенциални заплахи за мира и стабилността. Разбира се, фалшивите новини и всичко това, на което ние сме свидетели ежедневно, на провокативните действия от някои държави.
Марио Диаз Баларт - член на Конгреса на САЩ: Отношенията на Конгреса на Съдинените щати и нашите приятели в Европа винаги са били солидни и силни, и ще продължават да бъдат солидни и силни.

Евродепутатът Кристиан Ерлер увери от своя страна, че макар по някои икономически и политически въпроси Европейският съюз и Съединените щати да са на различни мнения, по основните въпроси си остават братя по оръжие.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
16 години от кончината на Николай Хайтов
16 години от кончината на Николай Хайтов
Германия е готова да изпрати повече полицаи за охрана на външните граници на ЕС
Германия е готова да изпрати повече полицаи за охрана на външните граници на ЕС