НОВИНИ

Мигрантите, разселвани по квоти, нямат право на избор

Мигрантите, подлежащи на разселване по квоти, нямат право да избират къде да бъдат изпратени и при отказ следва връщане откъдето са дошли. Това заяви на пресконференция говорителят на Европейската комисия Мина Андреева.

bnt avatar logo
от БНТ
19:26, 29.02.2016
Чете се за: 00:26 мин.
По света

Правим необходимото да се уверим, че условията за прием са сходни навсякъде в ЕС, добави тя в отговор на въпрос, свързан с обявените от България 100 свободни места, от които досега са се възползвали само двама мигранти по официална информация.

Мина Андреева, говорител на Европейската комисия: Бежанците не могат да избират къде да бъдат преместени. В сила е процедура за това. Съществува по-широкият дебат за това, че условията за прием в целия Европейски съюз трябва да бъдат сравнително еднакви. Трябва да сме сигурни, че бягащите от война ще имат безопасно място, където да останат. Това е задачата и на преместването. Работим върху напасването на езика, който говорят бежанците или къде имат роднини и искат да отидат, но както сме подчертавали - те нямат право да избират в коя държава ще бъдат заселени.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Момче с церебрална парализа проходи
Момче с церебрална парализа проходи
Наш екип с инспектор на проверка за скрити обороти
Наш екип с инспектор на проверка за скрити обороти