COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Михаил Билалов - гост в "Нощни птици" по БНТ1

от БНТ
13:58, 17.05.2018
Чете се за: 00:41 мин.
У нас
михаил билалов гост нощни птици бнт1

Детството му го свързва с три отдалечени точки на страната - Русе, Монтана и Бургас. Едва на 14 години тръгва по дирите на мечтата си да стане археолог и постъпва в Националната гимназия за древни езици и култури в София. Дълго остава верен на увлечението си по редките езици, но по-големият му брат го запалва по киното.

Завършва Националната академия за театрално и филмово изкуство в класа на проф. Николай Люцканов и още като студент се снима във филма на Рангел Вълчанов „А сега накъде“. През 90-те заминава за Франция и променя напълно житейското си амплоа.

Екипът на предаването е поканил съученици на Михаил Билалов, любимата учителка Стамена Димова, която го вдъхновява да прочете древното индийско петокнижие „Панчатантра“ и епоса за Гилгамеш и приятели, с които е пял в църковния хор.

В „Нощни птици“ Михаил Билалов разказва за хората и срещите, които променят съдбата – за Едуард Олби и Явор Гърдев и за образа на изтънчения мафиот от „Под прикритие“, който му отреди специално място в сърцата на милиони зрители.

Любимата музика на госта - „Металика“, „Дийп Пърпъл“ и „Бийтълс“ ще звучи на живо в изпълнение на бенда в студиото, а самият него зрителите ще чуят и да пее.

Гледайте предаването „Нощни птици“ с участието на Михаил Билалов в петък (18 май) от 22:00 часа по БНТ1!

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Пресконференция на Борисов, Туск и Юнкер след срещата ЕС-Западни Балкани
Пресконференция на Борисов, Туск и Юнкер след срещата ЕС-Западни Балкани
Варненската обсерватория навърши 50 години
Варненската обсерватория навърши 50 години