НОВИНИ

Милен Керемедчиев: Тереза Мей няма какво повече да поиска

Във Великобритания тече поредният процес на политическо самоубийство на елита в британския парламент, тъй като от векове царува двуполюсен политически модел, а създаването на нова група, даже от независими депутати, означава допълнително разбиване на това мнозинство.Това заяви бившият заместник-министър на външните работи Милен Керемедчиев в сутрешния блок на БНТ. Вижте още във видеото:

bnt avatar logo
от БНТ
09:10, 21.02.2019
Чете се за: 00:39 мин.
По света

Според Керемедчиев Тереза Мей разчита на подкрепата на 10 парламентаристи от ирландската партия, но ако още продължава този отлив и разцепление, даже с подкрепата на ирландската партия тя няма да може да прокарва никакви свои идея или решения през британския парламент. Той допълни, че, за съжаление, Тереза Мей отива с празна кошница в Брюксел, защото няма какво повече да поиска от председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер.

Милен Керемедчиев: В момента вървим към абсолютно замиране на възможностите за решение на Брекзит в британския парламент. Проблемът идва от твърдата граница между Ирландия и Република Северна Ирландия, която е част от Обединеното кралство.
;

Бившият заместник-министър припомни, че Северната Ирландия дълги години е имала проблеми със своята независимост, извършвали са се атентати, но в крайна сметка се е достигнало до крехък мир. Според него британците не желаят отцепване на Северна Ирландия, защото по този начин мирът отново ще е застрашен. Той каза, че няма как да има отворена граница между страна членка на ЕС и държава, която е излязла от него, защото няма как свободно да преминават стоки и услуги без никакви ограничения.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Парламентът освободи Карина Караиванова като председател на КФН
Парламентът освободи Карина Караиванова като председател на КФН
Крум Зарков: Парламентът сам се направи за посмешище в правна комисия
Крум Зарков: Парламентът сам се направи за посмешище в правна комисия