Ще бъде ли успешен вотът на недоверие, внесен от левицата към кабинета "Борисов 3" и ще се справи ли с решаването на водната криза в Перник новият министър на околната среда и водите, предложен от ВМРО - гост с коментар в "Още от деня" беше зам.-председателят на ПГ "Обединени патриоти" Милен Михов.

Арестуваният действащ министър Нено Димов, който подаде оставка, е невинен, категоричен е депутатът от ВМРО.

Милен Михов, зам.-председател на ПГ "Обединени патриоти": Това беше тежък удар, който ние ще преодолеем, ще се изправим, ще продължим напред. За първи път министър подаде оставката си от ареста, но ние не смятаме, че г-н Нено Димов е виновен, поради обстоятелството, че тази тежка водна криза е поредица от фактори, в която МОСВ има твърде малко значение. И това, че е подписвал графици, не трябва да се счита за престъпление.

Относно новия министър на околната среда и водите Емил Димитров, Михов заяви, че той притежава нужните качества за поста в толкова напрегната ситуация.

Милен Михов, зам.-председател на ПГ "Обединени патриоти": Г-н Емил Димитров има няколко много ценни качества - той е активен и деен човек, той е добър организатор и има добър административен опит. Има и подкрепата на управляващото мнозинство, а това е важно за дейността на един министър.
Емил Димитров: Ще направя всичко възможно за Перник

Емил Димитров: Ще направя всичко възможно за Перник

"Ще търся по-голяма подкрепа. Има много предизвикателства, много задачи. Нямах и един час откакто съм застъпил и премиерът ми възложи нови задачи - до...

Ние стоим зад подписаните споразумения и управленската програма, така че няма да подкрепим този вот на недоверие, категоричен е Михов.

Милен Михов, зам.-председател на ПГ "Обединени патриоти": Този вот има две характеристики - той няма да бъде последен в рамките на 44-тото НС и е част от предизборната кампания на БСП - вътрешно-партийната и тази за предстоящите парламентарни избори.

И още - кой носи основната отговорност за стопанисването на водата в язовир "Студена", вижте разговора с Милен Михов във видеото!

БСП внесе четвъртия вот на недоверие срещу правителството

БСП внесе четвъртия вот на недоверие срещу правителството

БСП внесоха в деловодството на парламента искането за вот на недоверие към правителството за провал в политиката по околната среда и водите. Сред моти...