Харизматичният главен изпълнителен директор на „Тесла“ Илон Мъск предизвика изумление, пиейки уиски и пушейки канабис по време на интервю, съобщи Франс прес. Така той засили съмненията доколко е способен да ръководи производителя на електрически превозни средства в решаващ момент от историята на компанията.

© БТА

В същото време хора на ръководни постове в компанията продължават да напускат. Тази седмица, само месец след като пое длъжността си, си тръгна ръководителката на счетоводния отдел, както и шефът на отдел „Човешки ресурси“.

На Уолстрийт акциите на „Тесла“ днес поевтиняха със 7 процента до 252,24 долара, което е най-ниското ниво от 5 месеца.

През нощта на четвъртък срещу петък 47-годишният милиардер говори в продължение на два часа пред актьора и водещ Джо Роуган. Около 90 000 души са гледали предаването, излъчвано директно в YouTube.

„Не мисля, че искате да сте на мое място, няма да ви хареса“, каза Мъск по време на предаването.

„Това интервю повдига допълнителни въпроси за разсъдъка на Илон Мъск“, твърди финансовият информационен сайт стрийт.ком.

Мъск сваля "Тесла" от борсата?

Мъск сваля "Тесла" от борсата?

Компанията "Тесла" скоро може да изчезне от борсата. За това намекна създателят й Илън Мъск в Туитър. Според него има инвеститор, готов да изкупи акци...

"Тесла" остава на борсата

"Тесла" остава на борсата

Компанията "Тесла" няма да бъде сваляна от борсата. Решението е взето на среща на борда на компанията. Преди две седмици в загадъчен туит собственикът...

През август Илон Мъск каза в интервю за „Ню Йорк таймс“, че е безкрайно уморен и стресиран. Вестникът описа състоянието му по време на разговора като преминаване „от смях в сълзи“.

Между два въпроса изпълнителният директор на Тесла отпиваше от чаша с уиски и дърпаше от цигарата с канабис, която водещият му предложи.

„Почти никога не пуша трева“, каза той. „Мисля, че това не е добре за продуктивността, точно обратното на чаша кафе“.

Консумацията на канабис е законна в щата Калифорния, отбелязва Франс прес.