НОВИНИ

Кабинетът с първо заседание в обновената зала на НДК

Пилотно заседание на кабинета се проведе в обновената зала 3 на НДК, която е предвидена за официалните срещи по време на Българското европредседателство. Това изнесено заседание бе като своеобразен тест преди утрешното откриване на Европредседателството на България.

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
12:05, 10.01.2018
Чете се за: 01:01 мин.
У нас

В зала 6 днес беше направен тест и на първите брифинги като в тази зала ще бъда т.нар международен пресцентър.

Зала 3 е обновена с всички най-модерни технологии. Всеки един министър е със собствен бадж, което е по изискванията за сигурността. Преди началото на заседанието на огромен екран в залата беше показан и клипът за Българското председателство. Премиерът Бойко Борисов обяви, че целта на заседанието е да се тества цялата машина, която ще осигурява българското правителство и българската държава. Не случайно той каза, че започва отзад напред от т. 16 и 17, а именно отпускане на компенсации на Софийския университет, който се отказа да протестира заради отнетата му сграда на бившия механотехникум на бул."Александър Стамболийски". Договорката беше направена в понеделник между министрите на образованието и финансите.

Борисов коментира и темата със сваления билборд, който гласеше, че българските полицаи взимат много по-малко от европейските си колеги и беше цитирана тяхната сума в евро. Премиерът каза, че ще провери кой е свалил билборда. Той каза, че е разпоредил колкото билборди искат, да им се предоставят.

;

Премиерът Бойко Борисов каза още, че оттук нататък всичко, което страната ни покаже на Европа, това ще бъде видяно.

Първата пресконференция на СДВР беше за мерките за сигурност, които ще бъдат осигурени от Столична община. От СДВР посочиха, че цялата сигурност на София ще бъде под мотото на гъвкавостта. Оттам казаха, че са напълно готови за следващите шест месеца и са направили така своите план-сметки, че всичко което се случва, да може да бъде подсигурявано.


;

Много повече трудности за столичани ще бъдат създадени от 9 протеста, които ще бъдат организирани утре и вдругиден.

Видимо доволен от това, което вижда в НДК, Борисов похвали министърът по европредседателството Лиляна Павлова и всички министри си пожелаха през следващите шест месеца нещата да вървят по мед и масло.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Полицаите отказват говоренето през билбордове, искат среща с премиера
Полицаите отказват говоренето през "билбордове", искат среща с премиера
Продължава незаконната сеч в горите край Варна
Продължава незаконната сеч в горите край Варна