НОВИНИ

Министър Ангелкова препоръча на община Каварна да спре ремонтите край плажа

Министърът на туризма Николина Ангелкова направи проверка на плажа в Каварна. Причината - множеството сигнали за строителство. Проверката установи, че строителство на пясъчната ивица няма, но продължаващите дейности до плажа, създава неудобство на туристите.

bnt avatar logo
от Петя Николаева
15:52, 15.06.2018 (обновена)
Чете се за: 00:46 мин.
У нас
министър ангелкова препоръча община каварна спре ремонтите плажа

Според Ангелкова общината в Каварна трябва да вземе спешни мерки и да спре строителните дейности до плажа на града, тъй като забраната за строителство е в сила от 15 май.

Николина Ангелкова - министър на туризма: "Всъщност е било редно така да се планира строителството на въпросния хотел и път и съответно това, което се извършва като строителна дейност, така че да не нарушава забраната първо и второ да се осигури максималния комфорт на туристите."
;

Въпреки нарушението обаче, от министерството не могат да санкционират общината, тъй като не се строи на плажа. От кметството, което е възложител на строителството казаха, че изпълнителят е обещал обекта да бъде приключен до 20 юни. При проверката на плажа, експертите се натъкнаха на друго нарушение- изграденият басейн на пясъка е с ограничен достъп.

Марияна Петрова - управител на плажа: "Изключително и само за хората, които посещават хотела, за гости на хотела."
Николина Ангелкова - министър на туризма: "Басейът няма как да се ползва само от гостите на хотела. Той, трябва да бъде осигурена възможност да се ползва от всички плажуващи и на на морския плаж, абсолютно безплатно и съобразно желанието на всеки посетител, защото е на плажа и не може да се класифицира като част от услуга само за хотел."
;

Министерството на туризма настоява наемателят до три дни да премахне несъответствията, както предвижда договорът. Ако това не бъде изпълнено, ще се търси неустойка. Ще бъде сигнализирана и Комисията за защита на потребителите, за да направи проверка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Полицаи от Стара Загора предотвратиха два опита за самоубийство само за седмица
Полицаи от Стара Загора предотвратиха два опита за самоубийство само за седмица
Съдът върна на прокуратурата делото срещу пловдивския кмет Иван Тотев
Съдът върна на прокуратурата делото срещу пловдивския кмет Иван Тотев