НОВИНИ

Министър Красимир Вълчев: С около 3000 по-малко са първокласниците тази година

60 хиляди първокласници се очаква днес да тръгнат на училище за първи път. Заради демографската криза, те ще бъдат с около 3 хиляди по- малко от миналата година. Това каза в интервю за Сутрешния блок на БНТ министърът на образованието и науката Красимир Вълчев. Колко ученици и учители са на училище от днес, ще продължат ли да се ремонтират училища и по време на учебната година, ще има ли електронни дневници и таблети, колко ще станат учителските заплати- вижте интервюто на Елиана Димитрова и Мария Балканска с министър Красимир Вълчев.

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
08:06, 17.09.2018
Чете се за: 00:28 мин.
У нас
Красимир Вълчев, министър на образованието: Около 60 хиляди ще бъдат първокласниците, по-малко са от миналата година - с 3000 по-малко очакваме да са. Горе долу това е и разликата в броя на родените деца между 2011 и 2010 година. По-голяма част от децата, които ще влязат в образователната система са родени 2011 година. 2009-та и 2010-та бяха по-големите випуски, 2011-та по-малки.

Не знам дали последните десетилетия е имало година с толкова много ремонти, по-скоро не, обясни министър Вълчев.

Красимир Вълчев, министър на образованието: Тази и следващата година имаме много голяма концентрация на ремонти - над 1100 училища се ремонтираха и ремонтират все още - някои от тях през тази година, следващата година ще бъдат още повече. Цялостно ще бъдат обновени над 500 образователни институции основно по ОП "Региони в растеж".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лидерите на Северна и Южна Корея ще се срещнат на 18 и 19 септември
Лидерите на Северна и Южна Корея ще се срещнат на 18 и 19 септември
До ноември пускат трамваите по ул. Граф Игнатиев
До ноември пускат трамваите по ул. "Граф Игнатиев"