НОВИНИ

Министър Младен Маринов: Разширяваме проверките в лечебните заведения

Проверките в болниците след разпореждането на премиера Борисов ще засегнат и фалшивите ТЕЛК-решения. Това заяви днес вътрешният министър Младен Маринов. Според Маринов законодателите трябва така да направят системата, че да се изключат възможности за злоупотреби в нея.

bnt avatar logo
от БНТ
13:51, 17.12.2019
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

След вчерашната среща на медицинските сестри с премиера Борисов ще бъдат добавени още лечебни заведения за проверки, каза още вътрешният министър.

Младен Маринов, министър на вътрешните работи: Ние трябва да се фокусираме върху конкретни сигнали, подадени от хора, които познават материята и знаят къде са тесните места и къде се извършват престъпленията и това правим в момента. Не искам да се слага черна точка върху всички лекари и всички заети в здравеопазването. Става въпрос за конкретни действия на конкретни лица. Не искам да слагаме общ знаменател на всички, търсим конкретни лица.

Относно инцидента на площадката на АЕЦ "Козлодуй", при която имаше загинали и пострадали работници, Маринов поясни, че става въпрос за производствена авария, свързана със строително-монтажни дейности. В такива случаи се водело следствие, което обаче е извън компетенциите на МВР.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Папа Франциск отмени правилата за секретност в случай на сексуално насилие
Папа Франциск отмени правилата за секретност в случай на сексуално насилие
Европарламентът настоява за допълнителна защита на пчелите
Европарламентът настоява за допълнителна защита на пчелите