Министър Вълчев: МОН има основна задача да върне отпадналите деца в клас

Обхващане на отпадналите деца от образователната система е основната задача на образователното министерство. Това заяви в Ямбол министърът на образованието и науката Красимир Вълчев. За работа с уязвимите групи в Ямболска област са предоставени допълнително 1 милион лева.

от БНТ
преди 1 година
Чете се за: 00:30 мин.
У нас
Министър Вълчев: МОН има основна задача да върне отпадналите деца в клас

Подобряване нивото на грамотност сред учениците ще стане с въвеждането на новите учебни програми и подобряване методите на преподаване и оценяване, каза министър Вълчев, а придобиването на базови компетентности и професионална квалификация ще повишат образоваността на младите хора.

Според министъра, е много важно учителите да бъдат мотивирани и да се привличат най-добрите млади хора за учителската професия.Вълчев се включи в церемонията по откриване на обновената сграда на едно от най-големите училища в Ямбол "Св. Климент Охридски".

Красимир Вълчев, министър на образованието и науката: Задачата е да се изпълняват по най-добрия начин тези политики. Да мобилизираме усилията да обхванем всяко едно дете, максимално да го подкрепим в образователните институции. Тези които имат дефицити било в детската градина не знаят български, или в училище, са натрупали дефицити, които максимално трябва да бъдат компенсирани. Да имаме мотивирани учители, защото мотивирания учител ще продължи да бъде основния фактор.
Топ 24
Най-четени