НОВИНИ

Министрите Николай Петров и Бисер Петков са обсъдили казуса с ТЕЛК

Министърът на здравеопазването проф. Николай Петров и министърът на труда и социалната политика Бисер Петков, заедно със свои заместник-министри са обсъдили по време на среща дейността на ТЕЛК в страната, както и създалата се ситуация с отменените текстове на Наредбата за медицинската експертиза. Това съобщиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването. Участниците в срещата са набелязали план за действие в краткосрочен, средносрочен и дългосрочен аспект.

министрите николай петров бисер петков обсъдили казуса телк
bnt avatar logo
от БНТ
16:52, 29.05.2017
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

Проведен е разговор с ресорния вицепремиер Валери Симеонов с цел спешно свикване на Националния съвет за тристранно сътрудничество /НСТС/, като по този начин ще бъде намерено временно решение за работата на ТЕЛК. По предварителна информация НСТС ще бъде свикан във вторник, следващата седмица. Двамата министри и екипите им са обсъдили пътна карта за предстоящата реформа в системата с оглед изпълнение на правителствената програма. Било е решено и да бъде сформирана работна група, в която да участват представители на двете министерства и на Националния осигурителен институт. От работната група се очаква доклад за структурни промени, които да бъдат предложени и обсъдени в Националния съвет по медицинска експертиза.
В дългосрочен аспект, след широко обществено обсъждане с всички засегнати страни, ще се пристъпи към законодателна инициатива.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отпускат спешна финансова помощ за Онкологичната болница в Благоевград
Отпускат спешна финансова помощ за Онкологичната болница в Благоевград
Арести заради корупция разтърсиха молдовското правителство
Арести заради корупция разтърсиха молдовското правителство