НОВИНИ

Министърът на образованието връчи вторите награди "Отличниците на България"

Министърът на образованието Красимир Вълчев връчи вторите награди "Отличниците на България''. Церемонията се проведе в НДК, а отличията се връчват на ученици за постиженията им в различни области. Сред отличените е първият професионален щатен музикант, както и 6-годишни деца, чиито умове са остри като бръснач и могат да се състезават дори с възрастните. Те всички са различни по своите таланти, но еднакви по едно основно нещо, а - именно че се състезават, успяват и прославят България.

Милена Кирова
от Милена Кирова
12:32, 30.10.2018 (извънредно)
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Международна политика, конфликти, кризи, дипломация - това са интересите на Моника. Тя е едва в 11 клас. Но вече има Харвардска награда и участие в международен форум в Израел.

Моника Митова, ученичка в 11 клас: Главно ме интересува политиката в Близкия изток, заради множеството конфликти, които се развиват в момента там. Наистина доста чета за там, доста ме интересуват политиките на различните държави - начина, по който другите по-големи като САЩ и Русия се намесват в тези войни.

От министерството ще инвестират в децата с постижения.

Красимир Вълчев, министър на образованието и науката: Имаме национална програма, която е за подпомагане подготовката и участието в олимпиади. Имаме също така модул "Подобряване на образователната среда" и по-точно кабинетите за лабораторна експериментална работа по природни науки, за която ежегодно отделяме 2 млн. лева.

След множеството международни награди, 35 ученици от цялата страна получиха своето признание и у нас.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Работна група ще предложи промени в Закона за българското гражданство
Работна група ще предложи промени в Закона за българското гражданство
Кой ще наследи Меркел начело на ХДС?
Кой ще наследи Меркел начело на ХДС?