Производството на продукти с двойни стандарти е нелоялна търговска практика, която трябва да бъде преследвана и санкционирана от националните власти. Това посочи еврокомисарят по защита на потребителите Вера Йоурова на Съвета на земеделските министри, на който българският министър Румен Порожанов постави въпроса.

Порожанов заяви, че двойният стандарт в България категорично съществува и че всяка страна не би могла да се справи сама с проблема. Темата ще бъде разисквана и на следващия съвет на земеделските министри през есента.

Словашкият премиер обяви драстични мерки за борба с двойния стандарт при храните

Словашкият премиер обяви драстични мерки за борба с двойния стандарт при храните

Министър-председателят на Словакия Роберт Фицо заяви, че е време словашкия народ да получи правото на храна се еднакво качество като това в другите ев...

Междувременно Би Би Си съобщи, че словашкият премиер Роберт Фицо заплашва с бойкот на продукти от евросъюза, ако еврокомисията не предприеме действия. Като последен изход Фицо посочва гражданската инициатива с милион подписа. За такъв натиск върху Еврокомисията за законодателни промени подписите трябва да са събрани поне в седем страни-членки.