НОВИНИ

Омбудсманът Мая Манолова ще остане при миньорите в рудник "Бабино"

Омбудсманът Мая Манoлова влезе в рудника и ще остане в рудника заедно с работниците докато не бъдат изплатени заплатите им за месец август. 15 души са излязли от мината, но други 10 са влезли вместо тях.

bnt avatar logo
от БНТ
18:16, 13.10.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Вече от час Манолова е в рудника. Тя ще остане там докато не бъдат изплатени заплатите на миньорите за август.

Мая Манолова - омбудсман на Република България: "Според мен по-важното, което трябва да се направи, на което да се даде шанс, е да се предприемат действия за запазване на рудника, защото ако рудник „Бабино" се затвори, това е сигурна стъпка към закриване на цялата мина."

От ръководството са казали, че ще изплатят заплати едва когато видят миньори извън мината. Сред миньорите се говори обаче, че има докарани пари, но информацията още не е потвърдена.

Йорданка Германова - председател на Регионален съвет „Подкрепа"-Дупница коментира: Хората са абсолютно прави, че един писмен документ, който е споразумение, не е гаранция за това, че сумите ще бъдат платени. Така че за тях ще бъде достатъчно да постъпят сумите, което ще стане към края на работния ден. Пътуват ваучерите, те са отпечатани и в крайна сметка те ще преценят дали са достатъчни гаранциите, които предложи ръководството в хода на преговорите, които водихме тази сутрин.

Хората отрекоха в протеста да има политическа намеса.

Вицепремиерът Томислав Дончев обаче не бе напълно съгласен с това:

"Теоретично не би трябвало да има, но аз пък имам правото да съм подозрителен. Всичко, което се случва няколко седмици преди изборите може и да не е случайно."


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българските институции се пребориха за изоставено българче в Швеция
Българските институции се пребориха за изоставено българче в Швеция
Топлофикация - Пловдив е в готовност да стартира отоплителния сезон
Топлофикация - Пловдив е в готовност да стартира отоплителния сезон