НОВИНИ

Мишел Обама-необикновената първа дама на САЩ

След 5 дни Обама ще напусне Белия дом. Заедно с него си отива необикновената първа дама на Америка. Преди 8 години на Мишел Обама отреждаха място в историята като първата тъмнокожа първа дама. Тя, обаче, изпълни още много роли. Оказа се една от най-вдъхновяващите съпруги на американски президенти. Любимка на Пи Ар-ите. Всяка нейна реч се превръщаше в хит, всяка нейна проява, превземаше социалните медии. Мишел Обама се радва на огромен рейтинг. Защо американците обичат Мишел разказва Биляна Бонева.

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
12:21, 15.01.2017
Чете се за: 01:11 мин.
По света

Когато преди 8 години Мишел Обама влезе в Белия дом обяви, че ще бъде "главнокомандваща майка", но се превърна в най-популярната жена в Съединените щати. Рейтингът й често съперничеше на този на съпруга й. Американците я заобичаха заради харизмата й, защото винаги говори със сърцето си и защото се интересува от ежедневието им.

Мишел Обама стана пламенна защитничка на здравословния живот. Промените започнаха от семейството й. Тя направи това, което никоя първа дама преди нея не би дръзнала да стори - създаде био градинка на моравата в Белия дом.

А след това подде кампанията "Да се пораздвижим", с която обиколи страната и успя да промени менюто в много училища.

Мишел Обама не се притесняваше да върти обръч пред телевизионните камери или пък да прави лицеви опори.

Тя разруши много стереотипи и премахна много предразсъдъци.

МИШЕЛ ОБАМА
След толкова много битки, триумфи и моменти на изпитания, аз лично видях, че да си президент не те променя като човек, а разкрива кой си.

Твърдението важи и за първата дама. За 8 години Мишел Обама показа, че притежава огромна вътрешна сила, сърдечност и чувство за хумор. Тя умело жонглираше със задълженията си. Умения, които научила от живота.

МИШЕЛ ОБАМА
Нашият девиз е: Когато те паднат ниско, ние се извисяваме.

Мишел Обама е от скромно семейство от Чикаго, но с дипломи от Принстън и Харвард. Преди да последва съпруга си в Белия дом е работила като юрист в известна компания.

В тихата позиция на съпруга на президента, тя никога не остана незабелязана. Посрещаше гостите с широка усмивка, раздаваше прегръдки, пееше и се забавляваше.

Мишел Обама премахна и модните клишета за първите дами, наложи свой стил в облеклото и с годините стана модна икона.

Отдавна не е само "главнокомандваща майка", а се превърна във вдъхновител за американците. И остана вярна на себе си и в последната реч като първа дама - с призива си към младите.

МИШЕЛ ОБАМА
Не се страхувайте. Бъдете целеустремени, решителни, обнадеждени. Стремете се към добро образование и го използвайте, за да изграждате страната по достоен начин. Знайте, че Съединените щати принадлежат на вас.

Още в училище казвали на Мишел, че има прекалено големи мечти. Но тя никога не се отказа от тях.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Банско отбелязват Световния ден на снега
В Банско отбелязват Световния ден на снега
Нови награди за туризъм в Пловдив
Нови награди за туризъм в Пловдив