COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Мишлен обяви новата си селекция за Франция

Престижният кулинарен гид Мишлен обяви най-новите ресторанти във Франция, които получават звезди Мишлен. Сред тях двама шеф-готвачи са отличени с три звезди. Това са Мауро Колагреко и Лоран Пти.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
06:28, 23.01.2019
Чете се за: 00:42 мин.
По света

Колагреко е известен кулинар от италианско-аржентински произход, чието работно място е в ресторант "Миразюр" в град Мантон, Южна Франция.

Шеф Мауро Колагреко: Благодаря на моята любима и на децата ми за жертвите, които правят! Благодаря на родителите ми, които оставих и живеят далеч! Благодаря на всички вас за това, че винаги сте били пример за мен! Напуснах Аржентина в търсене на превъзходството, което вие представлявате. Френската гастрономия е най-добрата в света и затова дойдох във Франция. Днес съм много щастлив. За мен е чест да съм тук.

Другият отличен Лоран Пти е шеф-готвач в ресторант, отворил врати преди 26 години в град Анси.

Шеф Лоран Пти: Всичко е въпрос на усет. Не съм най-добрият в света и никога няма да бъда. Не смятам, че има най-добър готвач в света. Но мисля, че в кулинарията можем да вложим чувство и непринуденост.

През 2019 г. кулинарният гид Мишлен даде нови звезди на 75 ресторанта, което е рекорд. Сред тях 68 ресторанта получават една звезда, а пет вече са с по две звезди Мишлен.

Наред с радостта на празнуващите, новините не бяха добри за всички. Шеф Марк Вейра изгуби третата звезда, която получи едва миналата година.

Топ 24
Най-четени
Спокойна е ситуацията на българо-турската граница
Спокойна е ситуацията на българо-турската граница
Гледат жалбата на Ана Петрова от Болярово срещу заличаването на фермата й
Гледат жалбата на Ана Петрова от Болярово срещу заличаването на фермата й