НОВИНИ

Митьо Очите остава 30 дни в турски арест, докато съдът решава за екстрадицията

На Димитър Желязков е наложено 30 дневно задържане в Истанбул. В този срок трябва да премине процедурата по искането за екстрадицията му, съобщи главният секретар на МВР Младен Маринов. Вътрешният министър пък беше категоричен, че преди операцията срещу групата на Митьо Очите не е имало теч на информация. Двамата бяха в РПУ Елин Пелин, където се срещнаха с полицейски служители и кметове от района.

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
18:51, 07.08.2018
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Вътрешният министър благодари на турския си колега за оказаното съдействие и съвместните действия за задържането на Димитър Желязков. Валентин Радев беше категоричен, че операцията по задържането на групата на Митьо Очите е била подсигурена и не е имало теч на информация.

Валентин Радев, министър на вътрешните работи: Ако беше изтекла информация щеше ли той да отиде от Гърция в Турция и ние да го хванем там. Само това помислете и си отговорете сами. Никакъв теч. Даже аз ги похвалих за това.

Главният секретар обясни, че постоянно се работи срещу къртиците в системата, за да се избегнат рискове.

Младен Маринов, главен секретар на МВР: Когато има теч на информация се взимат мерки. Смятам, че в този случай няма проблем.

На среща с кметове от района около Елин Пелин от местната власт са поискали повече полицаи в населените места, както и контрол по пътищата в региона.

Валентин Радев, министър на вътрешните работи: Зле са с пътищата, преминават камиони. Искат да ги проверяваме. Главният секретар им обясняваше, че това не е само наша работа, но обещахме съвместно с ДАИ да правим такива проверки.

В Елин Пелин ще се ремонтира и сградата на полицейското управление.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Надежда за оцелели под отломките след труса в Индонезия
Надежда за оцелели под отломките след труса в Индонезия
Осъдиха германка за изнасилване и сексуално малтретиране на сина й
Осъдиха германка за изнасилване и сексуално малтретиране на сина й