32-годишната Христина Йорданова от плевенското село Козар Белене е в инвалидна количка от 13 години след претърпяна автомобилна катастрофа. Днес тя се бори за живот без болка и събира средства за операция в Турция. Това може да я спаси от ежедневните болки в гърба и в кръста, и да върне до голяма степен чувствителността на крайниците.

Хриси посреща екипа ни с усмивка в Козар Белене, където живее с родителите си. 13 години след катастрофата, преобърнала живота й, вярва, че нещата ще се подобрят.

Хриси Йорданова: Получих доста сериозни наранявания, като най-тежкото ми счупване беше на гръбначния стълб. Оттогава съм парализирана от кръста надолу.

След шест операции болките на Хриси продължават. С тях младата жена се бори всеки ден с упорити тренировки. Шанс за подобрение й дава неврохирург от турска клиника.

Хриси Йорданова: Лекарят каза, че може да коригира този проблем и съответно след това чувствителността ми ще се подобри в огромен процент. Надявам се също на промяна и най-вече изправянето на гръбначния стълб, защото изкривяването е доста сериозно.

Младата жена разчита на дарителска кампания, за да събере нужните 60 000 лева за операцията, имплантите и 16-дневния престой в болница. Помагат й много хора, някои от тях са организирали и специални благотворителни инициативи.

Хриси Йорданова: Вместо букетче, дарете парички съответно за благотворителна кауза и тази кауза бях аз, която е невероятно. Доброто у хората съществува и те го показват.

Сега от операцията, която ще й донесе живот без болка, я делят малко над 12 000 лева. Днес Хриси вярва повече от всякога, че с добротата на хората ще успее.

Дарителската сметка е разкрита в ОББ АД, клон Левски:

IBAN: BG89UBBS80021071787740

BIC: UBBSBGSF

Титуляр: Христина Йорданова Йорданова


Да помогнем на Хриси Йорданова да живее без болка

Да помогнем на Хриси Йорданова да живее без болка

Христина Йорданова е на 32 години от с. Козар Белене, община Левски. На 19 години тя претърпява тежка автомобилна катастрофа, в следствие на която ост...