НОВИНИ

Младен Маринов беше изслушан в парламента заради протестите

Вътрешният министър Младен Маринов беше изслушан от Комисията по вътрешен ред в парламента по повод протестите в страната. Според Маринов на протестите има хора, които провокират както протестиращите, така и полицията. МВР работи по различни сигнали и събира доказателства, в това и число и за набиране на платени протестиращи, но до този момент няма потвърждение на тези сигнали.

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
19:28, 14.11.2018
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

От "Обединени патриоти" попитаха дали се проверява ролята на тези, които управляват автомобили с руска регистрация в зоната на протестите.

Валентин Касабов, зам.-председател на ПГ на "Обединени патриоти": Вървят около университетите, това са автомобили с руска регистрация, които раздават едни пари на служители, обикновени граждани и студенти?
Младен Маринов, министър на вътрешните работи: Работим по различни сигнали и те се проверяват.

Вътрешният министър уточни, че повече информация по този въпрос може да се даде само в случай, че се съберат доказателства за подобна намеса в организирането на протестите.

Според ръководството на МВР проблем е, че има протести, които не са заявени по съответния ред, както и такива, които нарушават закона.

От полицията в Благоевград днес съобщиха, че незаконни са били блокадите на международния път Е-79 при Благоевград и граничен пункт "Кулата" в неделя. За част от протестите и техните маршрути на придвижване се разбира от организирането на групи във Фейсбук и тогава се реагира за осигуряване на охраната им. Ако е необходимо на полицаите ще се заплаща извънреден труд.

Младен Маринов, министър на вътрешните работи: Да, има предвидени средства. В ситуацията много внимателно преценяваме колко количество извънреден труд да се полага от служителите. Всичко зависи от ситуацията.

200 служители от Жандармерията са командировани допълнително - по 50 в 4 града Кюстендил, Перник, Благоевград и Пловдив.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Приключиха срещите на КНСБ с партиите по Бюджет 2019
Приключиха срещите на КНСБ с партиите по Бюджет 2019
По-ниски цени за телефонните разговори в ЕС от догодина
По-ниски цени за телефонните разговори в ЕС от догодина