НОВИНИ

Откриха телата на загиналите българи и останките от самолета в Северна Македония

Открити са телата на четиримата български граждани, които загинаха при самолетна катастрофа в Северна Македония. Жертвите са семейство - бизнесмен, съпругата му и двете им дъщери. Това съобщи в Министерския съвет вътрешният министър Младен Маринов.

Николай Минков
от Николай Минков
11:49, 03.04.2019 (обновена)
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Още в началото на днешното правителствено заседание премиерът Бойко Борисов заяви, че от снощи е в постоянна телефонна връзка с македонския си колега Зоран Заев, за да следи как се развива спасителната операция. Вътрешният министър Младен Маринов обяви, че по телефона неговият македонски колега му е съобщил, че спасителните екипи са успели да достигнат непристъпния район, където се е разбил самолетът. Потвърдено е, че в машината е имало четирима български граждани. Младен Маринов обаче за сега отказа да оповести тяхната самоличност.


Бойко Борисов - министър-председател: "Говорих с премиера Заев, от снощи сме в комуникация. Нашият хеликоптер е готов от снощи.
;
Младен Маринов, министър на вътрешните работи: Колегите от Северна Македония са успели да стигнат до местото на катастрофата. В момента там на място са открити 4 тела. Потвърди се информацията, че след катастрофата няма оцелели. Телата са превозени в тяхната съдебна медицина за съответната аутопсия и експертиза и едва след това ще можем да потвърдим самоличността на загиналите. В момента не могат да се направят конкретни заключения за причините. Нека да изчакаме експертите на място да се произнесат - знаете тези катастрофи са сложни за разследване.

Дали самолетът "Чесна" е бил технически изправен - това ще кажат експертите от Министерството на транспорта. Самият министър Росен Желязков следи от много близо темата, увери вътрешният министър Младен Маринов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Катастрофа с автобус на градския транспорт в Пловдив, няма пострадали
Катастрофа с автобус на градския транспорт в Пловдив, няма пострадали
Специализираната прокуратура провежда операция в Перник
Специализираната прокуратура провежда операция в Перник