НОВИНИ

Младен Маринов: ​Северин Красимиров е задържаният за убийството в Русе

Северин Надеждов Красимиров е задържаният за убийството на журналистката Виктория Маринова от Русе. Той е роден 1997 г. в град Русе, живущ в Русе, обитаваният от него адрес е близо до местопрестъплението. Това съобщи на официален брифинг в Министерски съвет министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

bnt avatar logo
от БНТ
09:11, 10.10.2018
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Северин Красимиров е арестуван късно снощи в Германия, от немската полиция, след искане от българските органи от МВР.

От 2007 г. лицето има криминална регистрация за кражба на цветни метали, обясни още Маринов.

По думите, му, разследването е открило веществени доказателства, които свързват пряко лицето с местопрестъплението и жертвата. Част от готовите ДНК експертизи дават информация за наличие на ДНК по трупа на жертвата и нейните вещи.

Очакваме още доказателства, продължаваме да работим по всички издигнати версии - както за личния, така и за професионалния живот на Виктория Маринова, категоричен е вътрешният министър.

;

Младен Маринов обясни още, че три лица подали сигнал са забелязали петно от кръв и слушалки на бетонната алея по кея в Русе. Проследявайки следите, те стигат до женски труп в храстите.

Незабавно в ОД на МВР в Русе е създадена организация за бързи и неотложни действия по отношение на местопрестъплението. Насочени са екипи от ГД Национална полиция, на място е сформиран щаб, който е предприел бързи действия по изясняване на всички факти, изучаване на жертвата и издигане на възможни версии и мотиви за престъплението.

Незабавно е изготвен списък на лица от криминалния контингент, започната е работа като е извършен оглед, иззети са множество находки и са изготвени съответните експертизи. Изведени са няколко основни насоки за работа и конкретни лица, като множество от тях са задържани за 24 часа с оглед изясняване и изчистване на тяхното алиби, допълни вътрешният министър.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цацаров: Най-вероятно става въпрос за спонтанно нападение
Цацаров: Най-вероятно става въпрос за спонтанно нападение
Недоволство срещу жп проект в Пловдив
Недоволство срещу жп проект в Пловдив