НОВИНИ

Младеж уби приятелката си заради изневяра

Убийство на младо момиче разтърси горнооряховското село Правда. 22-годишен студент e задържан с обвинение, че е убил 16-годишната си приятелка. Трагедията се е разиграла в къщата на родителите ѝ. Според полицията във Велико Търново мотивът е ревност.

bnt avatar logo
от БНТ
19:57, 26.04.2016
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Нормално момиче, от добро семейство. Така хората от село Правда описват 16-годишната жертва - Десислава. Съучениците ѝ от Професионалната гимназия по лека промишленост и икономика са потресени.

”Много неочаквано, тя е много добро скромно дете, с добри взаимоотношения, участваше в младежки театър, с добри социални контакти”, коментира Кевка Кондева - класен ръководител на Десислава.

Местните хора и съседите твърдят, че не са чули нищо през нощта. Венцислав Атанасов е студент в 4-ти курс във Великотърновския университет. С Деси имали връзка от няколко месеца. Младият мъж ревнувал приятелката си, защото я подозирал в изневяра.

”В 2,35 момчето е отишло в РУП в Горна Оряховица пред колегите е заявил, че е извършил тежко престъпление, умъртвил приятелката си”, разказа старши комисар Димитър Машов – директор на Областна дирекция на полицията във Велико Търново.

Момчето е употребило алкохол преди инцидента, казаха още от полицията. То е задържано за 24 часа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
По-скъпи домати за Великден
По-скъпи домати за Великден
Нов закон регламентира онлайн търговията с храни
Нов закон регламентира онлайн търговията с храни