НОВИНИ

​Младежи от столично училище помагат на възрастни хора в обезлюдени села

Учениците от 11-ти клас от частната английска гимназия "Проф. Иван Апостолов" занесоха първото събрано от тях дарение с хранителни продукти и стоки от първа необходимост на самотни възрастни в няколко малки видински села. За благородната инициатива на младежите ви разказахме преди две седмици.

bnt avatar logo
от Анжела Каменова
08:40, 02.12.2018
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

11-класниците превърнали в своя кауза помощта за възрастните в малките села.

Джоузеф, 11 „М" клас: Всъщност възрастните хора в България са може би най-забравени, защото те живеят при много лоши условия, имат много големи здравословни проблеми. Вместо да им помагаме, ние забравяме за тях.

Започнали да събират даренията за възрастни в четири села край Белоградчик, до които не стига обществен транспорт и няма магазини. Оказало се, че със събраните средства и продукти ще могат да помогнат на повече хора, в повече населени места.

Сияна, 11 „М" клас: Ние много се зарадвахме на това как хората, всички се включиха с продукти, с парични средства да ни помагат и всъщност, мисля, че ги накарахме да се замислят над ситуацията в обезлюдените села.


;

Първите сто кашона с продукти отнесоха лично, за да видят и поговорят с хората, на които помагат. За местните хората посещението се оказа събитие, а продуктите ще им стигнат за седмици.

Петър Божинов: Е, така да видиш млади ора, да продумаш нещо. Всеки случай, това големо събитие за мене.
Огнян Гаврилов, кмет на село Боровица: Важното е не толкова за стойността и за нещата, колкото да почувстват, че някой се грижи за тех.


;

От кампанията, която са организирали, учениците имат още пакети с продукти. Ще помогнат и на възрастни хора на други места в страната.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Столичен ресторант предлага безплатна вечеря за бедни и бездомни хора
Столичен ресторант предлага безплатна вечеря за бедни и бездомни хора
Кои са най-предпочитаните дестинации за студентите за 8 декември?
Кои са най-предпочитаните дестинации за студентите за 8 декември?