НОВИНИ

Младежи от ВМРО поискаха ВСС да инспектира освобождаването на Полфрийман

Младежи от ВМРО поискаха от инспектората на Висшия съдебен съвет да провери съдебният състав, освободил предсрочно Джок Полфрийман. "Атака" пък излязоха на протест и поискаха оставката на съдия Калин Калпакчиев.

bnt avatar logo
от БНТ
17:50, 24.09.2019
12332
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

От младежката организация на ВМРО внесоха искане във ВСС, с което настояват Съдебният инспекторат да провери апелативния състав с председател Калин Калпакчиев за безпристрастност.

Михаил Петров, младежка организация на ВМРО: Считаме, че решението не е взето независимо, а е взето под натиск и политически, като български организации - политически, както и международни. Като очевидно това решение противоречи на морала, противоречи на справедливостта, поради което искаме и да бъде преразгледано.
;

Младежите от ВМРО настояват, ако Инспекторатът на ВСС открие нарушение, да бъде образувано дисциплинарно производство срещу всички съдии в състава, освободил предсрочно Джок Полфрийман. От "Атака" пък се събраха на протест пред Съдебната палата в столицата срещу решението на 2-ри състав на Софийския апелативен съд.

Волен Сидеров, председател на "Атака": Това е безпрецедентно, позорно решение на един съдия и то съдия - шеф, не обикновен. - И ние настояваме, Атака настоява той да подаде оставка, първо. Второ да бъде разгледан неговия случай от Съдебния инспекторат, да бъдат приложени санкции спрямо този съдия. Да загуби правото си да практикува като съдия и магистрат.

"Атака" са готови да протестират всеки ден до оставката на съдия Калин Калпакчиев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хотели в Слънчев бряг може да фалират заради банкрута на Томас Кук
Хотели в Слънчев бряг може да фалират заради банкрута на "Томас Кук"
Гърците се разгневиха и на правителството на Кирякос Мицотакис
Гърците се разгневиха и на правителството на Кирякос Мицотакис