НОВИНИ

Млади математици от Благоевград спечелиха музикален конкурс в Русия

Осем престижни отличия спечелиха учениците от вокално-инструменталната група към Природо-матемачтическата гимназия в Благоевград от Националния фестивал на руската поезия, песен и танц. Групата е създадена преди 10 години от учителят по музика в гимназията .

bnt avatar logo
от Даниела Чавдарова
13:34, 18.05.2019
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

"Лигата на необикновените" така е популярен класът по музика на г-н Велизар Балевски. По време на своите репетиции и изяви децата от състава не просто пеят, а развиват социални умения чрез музиката.

Румен Ангов, ученик: Помага в творчески дейности да можем да ставаме по-общителни, когато излезем на сцената да не се притесняваме и да се забавляваме на състезания и подобни.
Велислава Гагова: Научих се да разбирам много по-добре хората , вече се сприятелявам много по-лесно, изградиха ценностната ми система.
Дима Елчина: За мен музиката е абсолютно всичко, аз много обичам да пея, няма ден , в който да не пея и да не съм в тази група.
Велизар Балевски, учител по музика: Това не е само репетиционна зала, аз я наричам храм на добротата, защото тук влизаме първо с чувството,че онази агресия, пред която всички деца са подложени, в класните стаи, извън на улицата, където и да било, тук влизат те с отворена душа и излизат едни добри и стойностни хора.

Репертоарът на младите таланти е разнообразен - рок, поп, българска естрада и фолклор.В момента учениците от вокално-инструменталния състав се подготвят за юбилейния си десети концерт.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фестивална игра и безплатен транспорт за Нощта на музеите във Варна
Фестивална игра и безплатен транспорт за Нощта на музеите във Варна
Хотелиери прогнозират по-ниски цени на нощувките по морето
Хотелиери прогнозират по-ниски цени на нощувките по морето