НОВИНИ

Мним пластичен хирург оперирал в Румъния

В Румъния беше заловен измамник, който се представял за пластичен хирург и оперирал в частни клиники цяла година, преди властите да установят, че няма лекарска диплома. Италианецът Матео Полити се представял за британец, завършил медицина в Косово.

bnt avatar logo
от Деян Йотов
20:29, 08.02.2019
Чете се за: 00:43 мин.
По света

Мнимият хирург е заловен вчера на границата между Румъния и Унгария при опит да избяга с влака за Будапеща. Това стана след като медиите в Букурещ разкриха, че 38-годишният доктор Матю Моуд е всъщност Матео Полити, съден преди 8 години в родината си за същата измама.

Йонуц Дана, полицейски инспектор: Потвърждавам, че Матео Полити има условна присъда и че не е регистриран в Италия като медик.

Такава регистрация обаче италианецът получил в Румъния, където представил диплома от университета в косовската столица от 2013 г. На документа обаче пише "Сръбска република".

Киприян Настасиу, адвокат на "доктор" Матео Полити: Дипломата от властите в Прищина е призната от Министерството на образованието. Формално той не може да се смята за фалшив доктор.

Здравното министерство и професионалната лекарска организация в Букурещ отричат да са издавали разрешителни на италианеца. Той все пак успял за около година да обиколи няколко частни румънски клиники. Рекламирал се в интернет като "Докторът, на който може да се доверите!" Докато негова колежка се усъмнила.

Адина Албертс, пластичен хирург: Той има изумителен талант да говори много академично. Не можеш да се усъмниш докато не го видиш как борави с инструментите.

Предстои да бъде уточнено колко пластични операции е успял да направи Полити, за които да бъде съден.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хуманитарна мисия за бедстващ кораб край Бургас
Хуманитарна мисия за бедстващ кораб край Бургас
Вицепрезидентът и главният прокурор с награда за личен лидерски принос
Вицепрезидентът и главният прокурор с награда за личен лидерски принос