COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Мним полковник е измамил по телефона възрастна жена от Търговище

Мним полковник е измамил по телефона възрастна жена от Търговище. Тя е дала на "служител на реда" 1 600 лева, съобщават от Областната дирекция /ОД/ на МВР в Търговище.

от Източник: БТА
10:51, 04.01.2018
Чете се за: 00:33 мин.
У нас
Мним полковник е измамил по телефона възрастна жена от Търговище

Самотноживеещата 77-годишна жена получила обаждане по стационарния си телефон, в което мъж, представящ се за полковник Тодоров, помолил за съдействие. Жената трябвало да помогне на властите в операция по задържане на извършители на телефонни измами. Мнимият полковник дал указания тя да събере пари и да ги хвърли през балкона на жилището си. Обещано й било, че по-късно сумата - 1 600 лева, ще бъде върната. Жената била предупредена от съображения за сигурност да се скрие във вътрешността на апартамента, за да не пострада при евентуална стрелба.

Случаят се разследва в досъдебно производство.

Това е първият случая на телефонна измама в Търговищко за новата година. От полицията апелират при получаване на подобен вид телефонно обаждане гражданите незабавно да потърсят свои близки и в никакъв случай да не дават пари на непознати. Напомняме, че в България всички институции прилагат еднакви стандарти в работата си по платежни операции - разплащания се извършват на специално определени места, в работен ден и установеното работното време, като винаги се сверяват личните данни и се издава документ.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Доц. д-р Андрей Чобанов: Вероятно няма да избегнем случай на коронавирус в България
Доц. д-р Андрей Чобанов: Вероятно няма да избегнем случай на коронавирус в България
Отвъд границите: Принцесата, Драконът и Магията - игра на три континента
"Отвъд границите": Принцесата, Драконът и Магията - игра на три континента