НОВИНИ

Мними служители мамят клиенти на Енерго-Про

Мними служители на електроразпределителното дружество Енерго-Про искат от клиенти да заплатят месечната си сметка за ток, предупредиха от дружеството. За измамата алармирали граждани.

bnt avatar logo
от Екип на БНТ 2
11:00, 18.12.2015
Чете се за: 00:22 мин.
У нас

Те получили обаждане от неизвестни, които се представили за служители на електроразпределителната компания и се опитали да убедят хората да платят сметката си за електрическа енергия в брой на адреса. Схемата не се осъществила, защото гражданите уведомили за телефонното обаждане служители на компанията и разбрали, че е направен опит да бъдат подведени.

Компанията не изпраща служители по домовете на клиентите си, за да събират дължими суми за консумирана електрическа енергия. Това е в разрез с възприетите практики на дружеството. Всеки клиент може да заплати сметката си за електроенергия в брой само на касите на Енерго-Про, Български пощи, Информационно обслужване или EasyPay. След извършване на плащането, то се регистрира в системата на компанията и на клиента задължително се издава съответния платежен документ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Конституционната криза в Полша
Конституционната криза в Полша
Проблемът с направленията остава нерешен
Проблемът с направленията остава нерешен