НОВИНИ

Много студенти се отправиха към курортните градове още вчера

През целия ден се очаква интензивен трафик по всички възлови пътища и магистрали на страната, затова и навсякъде ще има засилено полицейско присъствие. За да избегнат изнервящото и дълго пътуване много от студентите се отправиха към курортните градове на страната още вчера.

bnt avatar logo
от Зорница Илиева
07:19, 08.12.2017
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

Добрин Катеров е студент във Великотърновския университет. Тази година ще празнува 8 декември за първи път, затова и трескавата подготовка за най-дългоочакваната вечер в студентския календар започнала преди повече от месец.

Добрин Катеров - студент: Подготовката я започнахме още миналия месец, защото сме доста хора, около 20 човека. Ще бъде грандиозно парти в Бургас. Наистина подготовката е трудна, но всички студенти чакаме този ден, за да отпуснем края.

За да избегне засиления трафик и напрежението по пътища, а и за да спести от бюджета за празника, решил да тръгне с влак ден по-рано към Бургас, където тази вечер ще празнува.

Добрин Катеров – студент: Ще пътувам с влака, защото пестя пари, много евтино излиза с влак. Със сигурност ще бъде много препълнено. Във влака е много по-интересно, може да се пътува малко повече, но винаги се случват интересни неща.

Повечето от студентите, които също като Добрин още вчера се отправиха с влакове към местата, където ще празнуват, също са категорични, че вместо за транспорт предпочитат да дадат повече пари за празничната трапеза. Въпреки очакванията за незабравим купон, всички са категорични, че за това не е необходимо огромно количество алкохол.

Очаква се хиляди студенти от цяла България тази нощ да празнуват в заведенията и нощните клубове във Велико Търново, за това навсякъде охраната е увеличена двойно, а по улиците на града и всички невралгични участъци на пътя ще има засилено полицейско присъствие.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Случаят с „изоставеното“ дете в Перник започна да се разплита
Случаят с „изоставеното“ дете в Перник започна да се разплита
Засилени мерки на Пътна полиция за студентския празник в Югозападна България
Засилени мерки на Пътна полиция за студентския празник в Югозападна България