COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Много желаещи студенти да работят в САЩ по програмата Work and Travel

Тази година броят на желаещите по програма Work and Travel, която помага на младите българи да намерят работа в Америка за няколко месеца, е значително по-висок. След победата на Доналд Тръмп на президентските избори, някои от кандидатите споделиха първите си впечатления и мнения.

Мина Петрова
от Мина Петрова
22:26, 09.11.2016
Чете се за: 00:34 мин.
Животът
Много желаещи студенти да работят в САЩ по програмата Work and Travel
Никола Ангелова, студент по история и философия СУ: Аз лично бях повече за Хилари.
Цветомир Иванов, студент по журналистика СУ: Няма значение всъщност аз дали го харесвам или не, дали одобрявам неговата политика или не, защото в крайна сметка това е техен избор и щом са го избрали, значи са преценили, че това е по-добрият кандидат.

Резултатите обаче са без значение за нашите студенти, мечтата им е Америка.

Моника Димитрова, студент в СУ: Много силно се надявам да ме приемат и да ме одобрят, за да замина.

Work and Travel е най-голямата международна програма, която организира летни студентски бригади в САЩ. По нея всяка година пътуват около 6000 български студенти. В първото специализирано изложение на програмата у нас професионални консултанти представиха пълна информация за различните възможности за работа- предимно в туристическия сектор.

Студентите могат да кандидатстват за потребителски кредит, за да финансират пътуването си. Кандидатите се насочват предимно към Охайо, Ню Джърси и Ню Йорк, лятната бригада е начин за много от младите българи да платят за висшето си образование у нас.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
29 февруари е Световен ден на редките болести
29 февруари е Световен ден на редките болести
Как да оцелеем в планината
Как да оцелеем в планината