НОВИНИ

Многохилядни протести в Румъния

Двете камари на румънския парламент ще решават днес на съвместно заседание дали да подкрепят правителството на либерала Лудовик Орбан. До смяна на властта се стигна след като Социалдемократите на Виорика Дънчила получиха вот на недоверие преди няколко седмици. А в Букурещ - нощ на протести. Няколко хиляди души излязоха по улиците на румънската столица, за да се обявят срещу масовата незаконна сеч в страната.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
10:04, 04.11.2019
Чете се за: 00:24 мин.
По света

12 500 - толкова, по официални данни са регистрираните случаи на незаконна сеч в Румъния от началото на годината. Северната ни съседка се оказа страната в ЕС с най-бързи темпове на обезлесяване.

Според Грийнпийс на всеки час се изсичат около 3 хектара, което е безпрецедентно високо. ЕС неколкократно отправя предупреждения към Румъния.

Обезлесяването може да доведе както до трайни климатични изменения, така и да до суша, която в последствие да причини пожари.

Обичаме горите си и няма да позволим да изчезнат!

Вместо да превърнат Букурещ в по-зелен град, каквито са тенденциите в западните столици, тук тече поголовно обезлесяване.

Каква политика по въпросите за горите ще води новото правителство и дали то ще е оглавявано от Лудовик Орбан, ще стане ясно по-късно днес.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Раздадоха европейските награди на MTV
Раздадоха европейските награди на MTV
Новият кмет на Перник Станислав Владимиров: Аз съм диалогичен човек
Новият кмет на Перник Станислав Владимиров: Аз съм диалогичен човек