МО чака офертите за нови бойни машини до 31 октомври

Крайният срок за подаване на оферти по проекта за нови бойни машини за Сухопътните войски е 31 октомври 2019 г., съобщиха от Министерството на отбраната.

от БНТ
преди 7 месеци
Чете се за: 00:33 мин.
У нас
МО чака офертите за нови бойни машини до 31 октомври

Министерството на отбраната изпрати на 5 август исканията за предоставяне на предложения RFP (Request for Proposal) до четирите компании, поканени за участие в проекта за придобиване на бойна машина на Сухопътните войски:

ARTEC GmbH (Германия), Patria (Финландия), NEXTER Group (Франция) и General Dynamics Land System – MOWAG (Швейцария).

Крайният срок за подаване на оферти е 17.00 ч. на 31 октомври 2019 г.

Междуведомствената работна група за избор на изпълнител на проекта за инвестиционен разход „Придобиване на основна бойна техника за изграждането на батальонни бойни групи от състава на механизирана бригада“ трябва да приключи работата си по анализа и оценката на подадените оферти до 20 декември 2019 г.

Инвестиционният проект беше приет от 44-ото Народно събрание на 8 юни 2018 г. Той предвижда придобиване на 150 броя бойна и специална техника за три батальонни бойни групи, на системи и допълнително оборудване, както и обучение на състава. Времевият интервал за неговата реализация обхваща 12 години. Прогнозната стойност е в размер на 1 милиард и 464 милиона лева с ДДС.

Топ 24
Най-четени