Мобилен оператор предупреждава за опити за измама

Мобилният оператор "Теленор" предупреждава за зачестилите опити за измами (phishing) и събиране на лични данни на клиенти на оператора чрез фалшиви сайтове и писма по електронна поща, в които се използват името и логото на компанията.

от БНТ
преди 1 година
Чете се за: 00:25 мин.
У нас
Мобилен оператор предупреждава за опити за измама

Операторът информира, че предприема необходимите действия за преустановяването на тези опити за измама и съдейства на компетентните органи за разкриване на извършителите.

Клиентите трябва внимателно да четат съдържанието на тези писма и да не предоставят лична информация на непроверени източници. В случай на получаване на съмнителни писма по електронна поща, клиентите да не се предоверяват на наличието на познати търговски марки и лога и да не се поддават на призиви към прибързани действия, подкрепени с обещания за награди или заплахи.

Клиентите на оператора могат да проверят достоверността на линковете в писмото на компютър чрез поставяне на курсора на мишката върху тях, което ще покаже истинския адрес на линка.

Явни правописни и граматически грешки са също един от белезите на зловредните съобщения. В случай на съмнение, клиентите в никакъв случай не бива да отварят прикачени файлове.

Топ 24
Най-четени