COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Модата на опасните снимки взе още една жертва

Модата на опасните снимки взе още една жертва. 17-годишен младеж е загинал след падане в асансьорна шахта на изоставен строеж в Приморско, в опит да снима. Инцидентът е станал снощи след полунощ. Сигналът е подаден от приятеля на загиналия, с когото били заедно.

от БНТ
20:02, 28.07.2019
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Младежите пристигнали с компания от шест души на почивка в Приморско. Били без родителите си. След инцидента приятел на загиналото момче дал показания, че двамата са взели импулсивно решение да направят панорамни снимки от изоставения строеж, като са проникнали през загражденията и се качили на 6-я етаж.

Цветелина Рандева- говорител на МВР Бургас: След като са направили снимките, по неясни до момента обстоятелства единият от младежите се е подхлъзнал и попада в асансьорна шахта, като се опитал да се задържи за арматурно желязо, но същото се е скъсало и не е могло да издържи тежестта му, в резултат на което той пада в асансьорната шахта от близо 20 метра височина.

Сградата е върху частен терен и е строена за хотел още преди 2005 година, но останала недовършена. От Общината в Приморско казаха по телефона, че обектът е добре обезопасен, а според полицията част от оградата е съборена от пожарникарите снощи. Почиващи споделиха, че изоставената сграда е привличала вниманието и на други деца.

Елена Попова: Какво ти направи впечатление, че там има много хубава рамка за скачане. Нормално е децата да ги привлича това нещо…
Янита: Аз не знам кой ги е пуснал сами тия малки деца. Няма какво да кажа, опасно си е и трябва да се мисли.

По случая е образувано досъдебно производство. Очаква се да излязат пробите за алкохол и наркотици на загиналото момче.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Взеха проби за Африканска чума по свинете и във Видин
Взеха проби за Африканска чума по свинете и във Видин
Свлачище в Кресненското дефиле се активизира от поройните дъждове
Свлачище в Кресненското дефиле се активизира от поройните дъждове