НОВИНИ

Мониторингът за България може да приключи преди края на мандата на ЕК

Мониторингът върху България в рамките на Механизма за сътрудничество и проверка може да приключи преди края на мандата на настоящата комисия. Това се посочва в най-новия доклад на Европейската комисия (ЕК), представен днес в Брюксел и в Европарламента в Страсбург.

Цветана Кръстева
от Цветана Кръстева
15:55, 13.11.2018
Чете се за: 00:24 мин.
У нас

В доклада се отчита, че България продължава да отбелязва стабилен напредък в изпълнението на препоръките, които Еврокомисията направи през януари 2017 г. Комисията счита, че няколко от тях вече са изпълнени, а редица други са близо до етапа на изпълнение.

Три от шестте показателя - за независимостта на съдебната власт, законодателната рамка и организираната престъпност, могат да се считат за временно прекратени.

Комисията вярва, че България ще продължи усилията си за реформи и ще бъде в състояние да изпълни всички оставащи препоръки.

Франс Тимерманс, зам.-председател на ЕК: Ако тази настояща позитивна тенденция продължава и България поддържа реформите по устойчив и необратим начин, Комисията е убедена, че мониторинговият механизъм за България може да отпадне преди края на мандата на тази комисия.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обезвредиха намерените край Разград противотанкови мини
Обезвредиха намерените край Разград противотанкови мини
Жп стрелочник загина при инцидент във Варна
Жп стрелочник загина при инцидент във Варна