COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Мониторингът за България може да приключи преди края на мандата на ЕК

Мониторингът върху България в рамките на Механизма за сътрудничество и проверка може да приключи преди края на мандата на настоящата комисия. Това се посочва в най-новия доклад на Европейската комисия (ЕК), представен днес в Брюксел и в Европарламента в Страсбург.

Цветана Кръстева
от Цветана Кръстева
15:55, 13.11.2018
Чете се за: 00:24 мин.
У нас

В доклада се отчита, че България продължава да отбелязва стабилен напредък в изпълнението на препоръките, които Еврокомисията направи през януари 2017 г. Комисията счита, че няколко от тях вече са изпълнени, а редица други са близо до етапа на изпълнение.

Три от шестте показателя - за независимостта на съдебната власт, законодателната рамка и организираната престъпност, могат да се считат за временно прекратени.

Комисията вярва, че България ще продължи усилията си за реформи и ще бъде в състояние да изпълни всички оставащи препоръки.

Франс Тимерманс, зам.-председател на ЕК: Ако тази настояща позитивна тенденция продължава и България поддържа реформите по устойчив и необратим начин, Комисията е убедена, че мониторинговият механизъм за България може да отпадне преди края на мандата на тази комисия.
Топ 24
Най-четени
Пациентите под наблюдение за коронавирус в Пловдив са в стабилно състояние
Пациентите под наблюдение за коронавирус в Пловдив са в стабилно състояние
Обезвредиха намерените край Разград противотанкови мини
Обезвредиха намерените край Разград противотанкови мини