НОВИНИ

Монтират водомери в ромския квартал на Кричим

Дългогодишният проблем с безводието в Кричим е на път да бъде разрешен. В ромския квартал в града вече започна монтирането на водомери. В махалата повече от десетилетие никой не плаща за вода. Сега обаче уредите ще следят какви количества се консумират и всеки използван кубик ще се таксува.

bnt avatar logo
от БНТ
21:10, 09.08.2016
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Безразборната консумация на вода в ромския квартал е една от причините за пресъхналите чешми на къщите във високите части на Кричим.

Антон Гълъбов, главен инженер на ВиК – Пловдив: "При водонснабдителна норма 1350 кубика на денонощие за целия град Кричим само в един квартал – „Крайречен”, се консумира на денонощие 1450. На това аз не му казвам безводие. Ние подаваме два пъти повече от норматива за водоснабдяване на град Кричим и въпреки това водата не достига."

Хората в квартала казват, че са готови вече да плащат за водата, която използват.

"Да плащам, ама да има редовно хубава вода, да тече силно."

"Децата вече ще отиват на училище, трябва водичка на нас повече."

Над 330 от семействата тук са внесли подписка с искане да бъдат монтирани водомери.

Бюлент Еминов, общински съветник: "Когато хората си плащат водата, правят икономия. Ако един човек не си плаща нодата, не прави икономия."

Монтирането на водомери до всяка къща обаче ще отнеме време, защото първо трябва да се определи собствеността на всеки един имот, за да е ясно, на чие име ще се партидите. А незаконни постройки в квартал „Крайречен” съвсем не липсват.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДРУГИТЕ НОВИНИ: К`во не чу
ДРУГИТЕ НОВИНИ: "К`во не чу"
Булка мина до олтара с мъж, в чиито гърди тупти сърцето на баща й
Булка мина до олтара с мъж, в чиито гърди тупти сърцето на баща й